Ons verhaal

Op zoek naar zorg en welzijn, begeleiding en behandeling voor uzelf of familie met een Indische of Molukse achtergrond?

Over u

Aandacht voor Indische en Molukse gebruiken! Wonen bij Nusantara betekent dat u zich thuis voelt in de Nederlands-Indische cultuur. Ook als u niet meer zelfstandig kunt wonen, wilt u leven zoals u gewend bent.


In onze huizen in Bussum (gemeente Gooise Meren) en Ugchelen (gemeente Apeldoorn) voelt u zich senang. Samen stemmen we af wat voor uw welzijn belangrijk is en welke zorg en begeleiding er nodig is. En ook met specifieke behoeften aan verpleging of behandeling kunt u bij ons terecht. Graag nodigen wij u uit om eens de sfeer op een van onze locaties te proeven.

Cultuursensitief

Binnen Nusantara staat cultuursensitieve ouderenzorg centraal. Onze medewerkers kennen de gemeenschappelijke geschiedenis, cultuur en gebruiken van onze bewoners. Deze kennis vertalen zij samen met de bewoner naar individuele wensen rondom het wonen en leven bij Nusantara.

We omarmen de specifieke gewoonten van onze bewoners. Je vindt dit terug in hoe we met elkaar omgaan, hoe onze huizen ingericht zijn, in wat wij koken en in de activiteiten met onze bewoners. Alles is vertrouwd en herkenbaar. Zoals thuis!

Alles in huis

Nusantara is een kleinschalige woonzorginstelling maar heeft wel alles in huis voor een grootse woonbeleving. Woongenot en gastvrijheid hebben altijd onze hoogste prioriteit. Net als veiligheid en de algehele levenssfeer voor onze bewoners. Wij vinden dat woonbeleving verder gaat dan de voordeur.


Maar ook aan de praktische zaken is gedacht. Bewoners kunnen bij
Nusantara terecht bij een (eigen) tandarts, psycholoog en geestelijk
verzorger, maar ook zijn er een kapper en pedicure in huis. Lees meer over onze zorg en diensten in het boekje: ‘wonen bij Nusantara‘.

Leven in kleine groepen

Wanneer voelt u zich senang? Zoekt u het contact op? Brengt u graag tijd door in het eigen appartement of zoekt u liever wat meer reuring op? Bij Nusantara valt er iets te kiezen!


U leeft samen in kleine groepen met bewoners met dezelfde leefwensen als u. Bij Nusantara kiezen we nadrukkelijk voor wonen en leven in kleinere groepen. De focus ligt daarom altijd op persoonlijke aandacht, waarbij medewerkers bewoners echt kennen.

Makanan: Aan tafel!

‘Selamat makan’, eet lekker! Loop je rond de lunch of het diner binnen, ruik je het direct. Eten wordt behoorlijk serieus genomen. Want een belangrijk onderdeel van wonen is samenzijn en lekker en gezond eten! De chef-kok en zijn team zorgen elke dag voor een aantal heerlijke verse maaltijden. Smaken verschillen, daarom kan er gekozen worden uit een wisselend aanbod.

 

Voor de kleine dagelijkse boodschappen is er een toko aanwezig. We verzorgen geregeld typisch Indische activiteiten zoals onder andere (familie) bijeenkomsten met muziek, zang en dans en Indische eettafels.

Altijd wat te doen

Reuring is er altijd bij Nusantara. Hierbij staat gezelligheid centraal! Al wordt een potje sjoelen soms ineens wel heel competitief!


Een grote groep medewerkers en vrijwilligers zorgt ervoor dat er voor iedereen iets te doen is. Van sport en spel tot wandelen, muziek of een babbeltje met een kop koffie. Er is altijd wat te kiezen.


Voorbeelden van vrijetijdsbesteding zijn o.a. spelletjes spelen, schilderen, handwerken, koken en muziek. Of bijvoorbeeld een gezellige borrel-of beautymiddag.

Nieuwsgierig?

Klinkt goed? Neem contact op met Zorgbegeleiding. U kunt bij hen terecht voor meer informatie of een rondleiding op locatie. U
vindt de gegevens van Joyce en Nicolette onderaan deze pagina.


Goed om te weten; een thuisbezoek hoort altijd bij het komen wonen bij Nusantara. Hierbij wordt besproken hoe u op dit moment leeft en wat daarin belangrijke aspecten zijn die zeker niet mogen ontbreken als u bij Nusantara komt wonen.

Welkom thuis, bij Nusantara.

Locatie Ugchelen

JOYCE DE RUYTER DE WILDT

Zorgbemiddeling@nusantara.nl
06 5351 07 92 (op maandag)
06 2077 60 95 (di t/m vr)

Locatie Bussum

NICOLETTE SAÄMENA

nicolette.saamena@nusantara.nl
06 2077 60 95